Hemchevron_right...chevron_rightKumpanernachevron_rightLouise Andersson

Louise Andersson

Senior UX/UI & Graphic Designer

Senior UX/UI & Graphic Designer

Kumpan Sweden AB

2022.3Pågående

Louise är en entusiastisk och initiativtagande designer med 7+ års erfarenhet av arbete med UX/UI på webb- och designbyråer i London.

Arbetet under hennes år i London sträcker sig över många olika designdiscipliner, allt ifrån UX-research, produktion av UI/GUI för både webb och app (iOS/Android), Brand Strategy, visuella koncept till print och kampanjer. Hennes starka fokus ligger i korsningen mellan visuella identiteter och digitala upplevelser.

Med sin breda designbakgrund och stora kunskap inom det grafiska – med stor passion för typografi, färg och designsystem – skapar Louise meningsfulla visuella upplevelser som grundar sig i fakta och empati.

UX/UI Designer • Qapital

Louise har arbetat med den publika webben för Qapital – en app för finansiell planering för privatpersoner. I uppdraget har Louise varit ansvarig för att bygga design och UX utefter företagets strategier, användardata samt för att skapa en framtidssäkrad hemsida som möter ett växande företags behov.

I uppdraget ledde Louise de digitala processerna, tog fram onboardingsstrategier, samt ledde teamet av utvecklare.
Hon arbetade med modulbaserad teknik som skulle skapa en flexibel och lätthanterlig hemsida för intressenterna.

I uppdraget jobbade Louise även med att utveckla branden och det nya formspråket och definiera hur detta skulle översättas och appliceras för de digitala upplevelserna.

App/UX-designer för iOS/Android • "HealthTech"

Louise har arbetat med en app för slutanvändare inom ”HealthTech”, försäkringar och vård som APP/UX-designer med ett stort antal intressenter såsom VD, apputvecklare, end-users och kunder.

Designen skedde i Figma i form av avancerade prototyper så iOS/Android-utvecklarna kunde ta det vidare till färdig kod.

I projektet har hon med hjälp av intervjuer och research samt kontinuerliga iterationer effektiviserat användarflöden för målgruppen, designat fram förslag på nya appkomponenter samt designat pixelperfekta skisser och interaktiva prototyper.

Senior Digital Designer

Human After All

2017.92022.3

Human After All är en digital designbyrå i London, där Louise har arbetat med allt ifrån Brand Strategy, visuella koncept, print och kampanjer. Hon har samtidigt arbetat med att utforma den digitala designprocessen. Där har hennes starka intresse för inkluderande och tillgänglig design varit i fokus. Hon har ansvarat för kundprojekt både inom tech-sektorn, såsom Facebook/Meta och Cervest samt inom non-profits och välgörenhet, såsom Cool Earth, Fairtrade och International Alert.

Varje projekt börjar med djupa och ingående undersökningar, som skapar en gemensam grund för beslutstagande. Arbetet innebär att hon jobbar både nära kunden och samarbetar med utvecklare för att forma digitala upplevelser där hon alltid balanserar användarens behov med kundens. Arbetet har gett henne stor erfarenhet av att tydligt presentera samt kommunicera projektet för kunden.

Junior Designer

Catalysis

2017.12017.6

Junior Web Designer

Thin Martian

2015.72016.9

Louise Andersson

Kunskaper

Utbildning

Bachelor in Product Design

Malmö Universitet 2011 – 2014

Certifikat