Hemchevron_right...chevron_rightKumpanernachevron_rightEmil Sjöberg

Emil Sjöberg

UI/UX designer med stor passion för hantverket och siktet inställt på hög kundnöjdhet

UX-Designer

Kumpan Sweden AB

2019.2Pågående

Emil är en kreativ själ och började som en viktig del av Kumpans byrå-team, där han hanterat allt ifrån UI/UX produktion, UX-research, online marknadsföring, annonsering och TV-reklamer. Emil är en nyckelspelare som alltid ser till projektets helhet och har kundens vision top-of-mind.

Nyckelkompetenser:

 • UX/UI-Design
 • Datadriven UX research & strategi
 • Prototyper, wireframes och flödesscheman
 • Pixelperfekt design för webb och app
 • 3D rendering, modellering och animationer (TV4, Clear Channel, etc.)
 • Printdesign (Metro, out of home, brev & tidningar)
 • Projekthantering

Tech: Figma, Sketch, Abstract, Zepelin, Invision, GA, Adobe CC, Blender 3D, Atomic Design, After Effects, PS, Illustrator, Indesign

UX-Designer • Lendo – Sverige/Global App

Om Lendo

Lendos mål är att bidra till en transparentare lånemarknad där du som kund får insyn i marknadens olika låneerbjudanden, om du är i behov av ett privat- eller företagslån.

Om rollen

Lendo bestämde sig för att utveckla en app och Emil började med ett researcharbete där han analyserade marknaden och intervjuade användare om vilka problemområden som finns när det kommer till användares privatekonomi. Tillsammans med teamet tog Emil sedan fram lösningar i olika workshops för de problemområden som identifierats. Emil arbetar nu med att ta fram tidigare nämnda lösningar samt ett globalt bibliotek som kan användas när man expanderar Lendo’s app till nya länder.

Se Projektet Live

UX-Designer • Lendo – Sverige

Om rollen

Efter att ha arbetat i de globala teamet ett tag gick Emil över till det svenska teamet, då det uppstod ett stort behov för UX-design & research där. I Lendo Sverige kom Emil att ta an en central roll i designteamet, där han diskuterar och assisterar samtliga vertikaler. En del av rollen är då att maximera potentialen samt hjälpa till att driva de tvärfunktionella teamen inom Lendo och se till så projekten fortlöper som det ska.

Se Projektet Live

UX-Designer • Lendo – Global

I det globla teamet var Emil den enda UX-designern, där han tog hand om hur produkterna i dom olika länderna skulle se ut & fungera. Efter att ha jobbat i det globala teamet på Lendo ett år, var han med och skalade upp, där dom valde att ta in två till UX-designers.

 • Tagit fram sidor, nya produkter & funktioner för Lendo i Finland, Spanien, Österrike & Portugal. Detta inkluderar deras Inbox, samt interna Admin-verktyg
 • Skapade och ledde designforskningsprojekt i samband när vi lanserar Lendo i nya marknader/länder
 • Skapade prototyper innan de utvecklades för nya marknader
 • Utvecklade designsystem för Lendos samtliga plattformar tillsammans med andra UX-designers

Projektledare & UX-Designer • Clicksys

Clicksys är ett företag som tillsammans med Kumpan tillåter personer att enkelt och intuitivt beställa mat från restauranger online. Restaurangerna kan installera en fysisk skärm på plats som tillåter snabba beställningar av mat.

Uppdraget

Ta fram en tjänst som tillåter personer att så enkelt som möjligt beställa deras favoritmat från olika sorters restauranger.

Roll

I den här branchen är det stor press på att det blir bra då konkurrensen är stor. Här är design och upplevelsen skillnaden mellan stordåd eller konkurs. Emil projektledde, förde alla dialoger och tog fram en lättanvänd onlineplattform.

Designer • Storage365

Storage 365 tillåter personer att hyra eller hyra ut förvaringsutrymmen för allt mellan båtar till små prylar enkelt.

Uppdraget

Storage365 saknade marknadsföringsmaterial och behövde en byrå som dom kunde arbeta tight med kring diverse kampanjer. Kumpan och Storage365 arbetar kontinuerligt tillsammans med nya kampanjer.

Roll

Tar fram en mängd nytt material för Print i tidningar, afficher samt animerade online banners. Då det är en start-up rojektet kräver flexibilitet eftersom många olika typer av grafiska element behöver tas fram och arbeta tillsammans.

Designer • Schibsted

Uppdraget

Schibsted och Kumpan har haft ett grymt bra samarbete under en lång period. Allt från undersidor till annonseringar har gått igenom Kumpan.

Roll

I rollen krävs det ett snabba puckar och att man kontinuerligt ser till så att annonsören, kunden, reklambyråer och alla andra parter inblandade alltid är på samma sida. Rollen blir som en kontaktpunkt och projektledare.

UX-Designer • Aritco

Aritco specialbygger hissar för varje situation, oavsett om det är ett köpcentrum, ett hem, en kyrka, ett kontor eller någon annan plats.

Uppdraget

Kumpan har tidigare gjort deras hemsida, nu var det tid att stärka deras interna sälj- och support verktyg. Aritco var i behov av ett internt verktyg där dom kan ta emot och hantera allt kring beställningar och leveranser.

Roll

För att skapa ett verktyg som är så användbart och intuitivt som möjligt arbetade Emil nära Aritco’s ledning samt personal för att förstå hur det användes och kunna analysera alla möjliga förbättringar. Här hjälpte ett agilt arbetssätt Emil att snabbt konceptualisera och designa användbara verktyg.

UX-Designer • Njorda

Njorda har en onlinetjänst som tillåter dig genom kontinuerlig analys och vägledning att automatisk förbättra dina besparingar och minimera onödiga risker.

Uppdraget

Ta fram en app som ger användare en enkel översikt över sitt sparande. On-boarding processen hade en hög drop-off rate vilket innebär att många personer som laddade ner appen inte registrerade sig helt och han därför aldrig se Njordas otroliga verktyg. Tjänsten hade också låg customer return rate vilken var en av de största problemen som behövdes åtgärdas.

Roll

Tillsammans med Njorda’s team fräshade Emil upp varumärket och gjorde om appen. Först analyserades statistik från GA om vilka de största problemen var. Det visade sig ganska snabbt vara en för komplicerad navigering, låg retention rate och låg andel som klarade av on-boarding processen.

Den nya navigeringen, mera logiska översikten och nya visualiseringsverktygen gjorde så att användarna kunde mycket enklare se vilka förbättringar de kunde göra kontinuerligt. Genom att också implementera fler värdefulla notiser och intressanta händelser kring användarnas sparande fanns det en anledning för användare att komma tillbaka.

On-boarding processen blev genom smart design tydligare och lättare att förstå sig på.

Projektledare & UX-Desinger • Butiksskolan

Butikskolan utbildar personer för en stark karriär inom dagligvaruhandeln. Butikskolan fokuserar på flöden, rutiner och ekonomi.

Uppdraget

Ta fram ett varumärke samt en online information- och säljportal för diverse kurser.

Roll

Designade, utvecklade och projektledde från början till slut.

Se Projektet Live

Designer • Bynk/Rocker

Bynk/Rocker utvecklar finansiella verktyg för din privatekonomi som bygger på avancerad teknik, men som är enkla för dig som kund att använda.

Uppdraget

Ett uppdrag som pågick under en lång period där Kumpan arbetade tight med Bynk/Rockers marknadsföringsteam för diverse kampanjer.

Roll

Arbetade tätt med Bynk/Rocker’s reklambyrå och skapade marknadsföringsmaterial för TV4, Mall of Scandinavia, Clear Channel, JCDecaux, m.m. Här var det snabba puckar och alltid många bollar i luften samtidigt. Leveranser var allt mellan 3D renderade animationer till hemskickad personlig print.

UX-Designer • Creanova

Creanovas kärnverksamhet är att skapa smarta energilösningar. Energibesparing, optimering och driftansvar är en del av våra tjänster.

Uppdraget

Skapa en IOS och Android app som Creanova kan använda i säljsammanhang för deras kunder och även anställda. Appen har en öppen och en privat del.

Roll

Gick tillsammans med Creanovas team igenom hur verksamheten kunde förbättras. Det kom sedan fram till att det skulle tas fram en app som fungerar både för kunder att testa sina egna fastigheter live men också som ett verktyg för att estimera i säljsammanhang. Emil tog med utvecklarna på Kumpan fram användargränssnittet i Sketch. Appen testades och förbättrades agilt under processen.

UX-Designer

Welitics

2018.52019.2

Weltics är ett företag baserat i Schweiz som Emil är delägare i, och består av 7 utvecklare och en UX (Emil). Welitcs har byggt Agora, en sökbaserad debattplattform som tillåter människor att diskutera olika ämnen, debattera och rösta på vinnare.

 • Ansvarig för hantering av alla varumärkesmässiga frågor som marknadsföring, typografi, färger, logo, ikoner, etc.
 • Framtagande och utveckling av en intuitiv och konsekvent UX genom hela plattformen

Tech: Figma, Illustrator, Blender 3d, Ga

Brand strategy design consultant

ETUS

2016.72019.2

Brand strategy design consultant med logo, varumärke, webb- & appdesign som primärt arbetsområde. Etus hjälper organisationer undersöka marknaden och planerar sedan hur de kan bygga en stark identitet och relation med den sagda marknaden.

 • Strategi – undersökning och planering
 • Design och utveckling av hemsida
 • Grafisk identitet och implementation
 • Logotyp, produkt och förpackningsdesign
 • Marknadsföringsmaterial

Tech: Figma, Adobe Cc, Webflow, Ps, Figma, Illustrator, Blender 3d

Emil Sjöberg

Kunskaper

Figma

Prototyping

Research

A/B Testing

Analytics

HTML/CSS

Adobe CC

Webflow

Blender 3D

Utbildning

The Futur Academy

The Futur Academy 2016 – 2019

Marketing Communication

Curtin University 2017 – 2018

Media & Communication

Tumba Gymnasium 2012 – 2015

Certifikat