Hemchevron_right...chevron_rightKumpanernachevron_rightAndres Aquino

Andres Aquino

Superkompetent senior utvecklare med ett särskilt sinne för struktur och leverans

Senior developer

Kumpan Sweden AB

2004.7Pågående

En av två grundare till Kumpan med ett starkt fokus på att leda teamen genom deras respektive projekt; oavsett om det är byråverksamhet eller stöttning av Kumpaner på plats hos kund. Andrés har alltid drivits av slutresultatet och att på ett effektivt sätt hitta dit.

Andrés har tagit Kumpan från två anställda till en medelstor byrå med 18 anställda, komplett med HR-, sälj- och ekonomifunktioner.

Utvecklaruppdrag inkluderar (men är inte begränsat till):

  • 10+ års erfarenhet av JavaScript med ramverk (React, React Native, AngularJS) beroende på uppdrag
  • Hands-on-utveckling men också som konceptutvecklare
  • Naturlig förmåga att leda projekt och utvecklingsteam – men följer lika lätt
  • En förståelse för sina kunders affärsmodeller och förmåga att implementera vad som faktiskt efterfrågas
  • IoT hemautomation apputveckling, JavaScript och hybridappar
  • React Native apputveckling med backend, role management och UI-utveckling
  • Webbapp (React) mentoring och ledning av team för att utveckla inhouse-kompetens
  • Lång erfarenhet av att leda utvecklingsteam i alla byråuppdrag, med fokus på att coacha och vara en mentor åt både juniora och medelseniora utvecklare.
  • Webbsideutveckling utefter skisser och i nära samarbete med UX/UI

Tech: JavaScript, React, Redux, AngularJS, React Native, PHP, SQL, HTML5, Node.js, AWS, Contentful, ReduxSagas, Fastlane, GraphQL, AS3, Cypress, Ionic, SASS, LESS, CSS, Sketch, PS, Illustrator, Indesign, Wordpress, Gulp, Yarn, Webpack

Utvecklare • Creanova

Creanovas kärnverksamhet är att skapa smarta energilösningar. Energibesparing, optimering och driftansvar är en del av våra tjänster.

Uppdrag:
Skapa en IOS och Android app som Creanova kan använda i säljsammanhang för deras kunder och även anställda. Appen har en öppen och en privat del. Valet blev Expo React Native app med Aws Cognito login och REST API kopplade till Aws Lambda funktioner med versionshantering.

Roll:
Utvecklade och projektledde och code-reviewade flera utvecklare i tät kontakt med UX-teamet. Satte upp arkitekturen i AWS. Planerade och hade tät kontakt med kunden för leverans. Satte även upp projekten i App store och Google play store.

Utvecklare • Inwido & WeBeHome

Inwido äger och utvecklar företag som förbättrar människors liv inomhus med olika produkter och tjänster. Dom äger företag som Hemmafönster, Elitfönster, Diplomatdörrar, Hajom, Tiivi, etc.

WeBeHome tillhandahåller Smarta Hem IoT tjänster och produkter.

Uppdrag:
Utveckla samtliga Inwido koncernens IoT appar i det dåvarande mest moderna Js ramverket AngularJS, för att kunna byggas till desktop och mobilappar med en och samma kodbas. Det var också viktigt att enkelt kunna branda produkten till respektive varumärke i Inwido-bolagen (Elitfönster, Art Andersen, Hemmafönster, Tiivi, Outline, etc), vilket också löstes genom att i programmerings byggprocess ersätta logotyper, färger och till viss del funktioner. Backend och IoT lösningar levererades av WeBeHome AB och även IBM. Design och UX kom från annat bolag. Kontinuerliga standups och sprints med Jira project tracking.

Roll:
Utvecklade IoT hybridappar i AngularJs och Ionic. End to end tester med Cypress. Satte upp Fastlane för automatiserade release-processer.

Utvecklare • Kumpan

Uppdrag:
Efter att ha varit skomakarens barn så behövde Kumpan ett nytt webb med framtidens tech stack. Valet blev GatsbyJs och headless CMS:et Contentful.

Roll:
Utvecklare, projektledare och code-reviewade flera utvecklare i tät kontakt med UX-teamet. Satte upp CI/CD i AWS Amplify.

Utvecklare • Lendo

Lendo är ett svenskt fintechföretag som hjälper både konsumenter och företag att samla in sina lån och jämföra priser mellan låneavgivare.

Uppdrag:
Skapa flera whitelabel sajter som förmedlade lån till Lendo.se.

Roll:
Utvecklade whitelabel sajter i React och med kopplingar till Lendos Backend.

Utvecklare • Aritco

Aritco tillverkar hissar och har som vision att villahissar ska bli en naturlig del av livet.

Uppdrag:
Skapa en inspierande och säljade webbsida till Aritco Home Lifts.

Roll:
Utvecklade webbsidan i WordPress. Använde Bedrock och Sage som start för temat.

Utvecklare • UR

UR gör radio- och tv-program för dig som vill förstå världen.

Uppdrag:
Krokodill var en tv serie för barn med många lärande inslag. Dom behövde ett spel för webben där barn kunde gå in och spela karaktärerna Krok, Ko och Dill. Man kunde styra dom tre 2d gubbarna medans dom plockade olika föremål och fick mer kunskap samtidigt som man skulle akta sig för andra föremål och vissa fick man superkrafter. Spelet innehöll även en highscore lista för spelare.

Roll:
Kodade hela spelet med animationer, logik, highscore, etc. Utvecklade spelidén tillsammans med UR.

Andres Aquino

Utbildning

Media tech

Royal Institute of Technology M.Sc. 2001 – 2004