Hemchevron_rightArtiklarchevron_rightKumpan + AI ger dig som kund mer för pengarna

Kumpan + AI ger dig som kund mer för pengarna

Läs om hur vi använder AI-verktyg som t. ex. GitHub Copilot, Relume och ChatGPT för att kunna ge mer bang for buck till våra kunder.
schedule3 minuters läsning
AI-raket som symboliserar effektiviserad utveckling och UX/UI-design

På Kumpan försöker vi alltid hitta sätt att skapa mer värde för våra kunder och ligga i framkant när det kommer till nya teknologier och arbetssätt. Vi har försökt att vara tidiga på bollen vad gäller AI och använder därför verktyg som GitHub Copilot, Relume och ChatGPT i vårt utvecklings- och designarbete. Vi utforskar här hur denna teknologi inte bara effektiviserar vår arbetsprocess utan också höjer värdet på våra kunders projekt genom att nyttja AI fullt ut.

Framsteg inom utveckling med GitHub Copilot och AI

Med introduktionen av GitHub Copilot har utvecklingsprocessen vid Kumpan genomgått en stoooooor förändring. Detta AI-drivna verktyg agerar som en kodassistent, som genererar kodförslag i realtid för att påskynda både frontend- och backend-utvecklingen. Här är några av de konkreta sätten det har transformerat vårt arbete:

  • Automatisk kodgenerering: Copilot föreslår kodsnuttar baserade på de kommentarer vi skriver, vilket dramatiskt minskar den tid det tar att utveckla nya funktioner eller lösningar.
  • Förbättrad felsökning och kodoptimering: Genom att erbjuda förslag på effektivare kod och identifiera potentiella problem innan de uppstår, hjälper Copilot oss att hålla en hög kodkvalitet.
  • Kontinuerligt lärande: Exponering för nya tekniker och metoder via Copilots förslag gör att vårt team ständigt lär sig och växer, vilket håller vårt arbete i framkant av teknologiska innovationer.

AI inom UX/UI-Design

AI:s roll sträcker sig bortom kodning och in i hjärtat av designprocessen. Vi använder AI-verktyg för att effektivisera och förbättra UX/UI-designarbetet på flera sätt:

  • Generering av sitemaps och wireframes: AI-verktyg accelererar skapandet av sitemaps och wireframes, vilket gör det möjligt för våra designers att snabbt iterera och kommunicera idéer med kunder.
  • Personlig UI-design: Genom att analysera användardata kan AI föreslå designelement som sannolikt engagerar och konverterar en specifik målgruppssegment.
  • Automatiserad copywriting: AI-verktyg används för att generera engagerande och målgruppsanpassad copy för webbplatser, inklusive metatitlar och meta descriptions, vilket förbättrar SEO och användarupplevelsen.

Fördelar för Kumpans kunder

Vårt engagemang för att integrera AI och GitHub Copilot i vårt arbete levererar mångfaldiga fördelar till våra kunder:

  • Snabbare projektleverans: Genom att minska utvecklings- och designcyklerna kan vi erbjuda snabbare leveranstider, vilket ger våra kunder en fördel på marknaden.
  • Ökad kvalitet och innovation: Vårt arbete håller en hög standard av kvalitet och innovation, tack vare kontinuerliga förbättringar och lärdomar som AI-teknologierna erbjuder.
  • Optimerad webbnärvaro: Genom att använda AI för att t. ex. skapa optimerade metatitlar och meta descriptions, förbättrar vi våra kunders SEO och online synlighet, vilket leder till ökad trafik och konverteringsfrekvenser.

Integrationen av AI och GitHub Copilot hos Kumpan representerar mer än bara en teknologisk uppgradering; det är en omdefiniering av hur vi närmar oss utveckling och design för att skapa de bästa möjliga lösningarna för våra kunder. Framtiden är ljus, och vi är entusiastiska över hur vi kan bli snabbare, bättre och kunna fokusera på det som vi tycker är roligt.

Vill du jobba med riktigt effektiva utvecklare och UX-designers som ger dig mer för samma slant? Hör av dig, så sätter vi igång!