Hemchevron_rightArtiklarchevron_rightHjälp, WordPress kraschar!

Hjälp, WordPress kraschar!

WordPress är ett fantastiskt verktyg för att bygga webbsidor som är enkla eller superavancerade.
schedule2 minuters läsning
Laptopskärm som visar upp en 404-sida

WordPress står i centrum för att skapa webbsidor som sträcker sig från det enkla till det extremt avancerade, och erbjuder en plattform rik på anpassningsmöjligheter genom teman och plugins. Trots dess flexibilitet, kan komplikationer uppstå när olika komponenter inte samverkar smidigt, vilket kan resultera i att din webbplats "går sönder".

WordPress – ett fantastiskt verktyg

WordPress är ett fantastiskt verktyg för att bygga webbsidor som är enkla eller superavancerade, snygga, fula och allt däremellan. I WordPress som verktyg och plattform, kan olika teman och plugins läggas till för att underlätta funktionen och designen på en webbsida. Koden i WordPress är tillgänglig för alla som vill gå loss i att skapa tillägg och teman. Det här är fantastiskt kul och bygger ofantliga möjligheter, särskilt för dem som inte själva är kanonvassa på att programmera. Samtidigt innebär det visst strul eftersom flera olika personers arbete ibland ska samsas på en site. De olika delarna kan ha svårt att prata med varandra och fel kan uppstå.

När det händer, brukar strulet refereras till som “WordPress går sönder”. Så här vet du att WordPress gått sönder:

  • Sidan är blank.
  • Webbsidan “dör” eller försvinner.
  • Funktionerna på webbsidan fungerar inte som de ska.
  • Designen på webbsidan ser inte ut som den ska.

Anledningarna till att WordPress går sönder är oftast:

  1. Temat för webbsidan fungerar inte efter att WordPress som verktyg har uppdaterats. Du behöver uppdatera temat för att lösa problemet.
  2. Plugins fungerar inte på grund av att WordPress som verktyg har uppdaterats. Lösningen är att uppdatera även plugins.
  3. Kod för ett tema eller ett plugin har ändrats, tagits bort eller lagts till. Det skapar oreda på webbsidan. Lösningen kan vara att uppdatera temat eller det plugin som strular. Men det kan behövas ett större ingrepp.
  4. Mjukvaran på servern har uppdaterats eller ändrats. Första steget för att lösa det är att kontakta webbhotellet eller leverantören för webbsidan och be dem undersöka problemet.
  5. Det poppar upp konstiga fönster på webbsidan och allt är kaos. Det här beror troligtvis på att webbsidan är hackad eller smittad av virus. Lösningen kan vara att uppdatera webbsidan och därigenom få bort intrånget. Men troligtvis behövs mer avancerade tekniska insatser.

Att sitta med en webbsida som drabbats av att WordPress går sönder, kan vara både frustrerande och ångestfyllt. Ibland är det svårt, tidskrävande eller omöjligt att att själv detektera orsaken till ett trasigt WordPress.

Varför löser det sig inte? Varför flyttar allt på sig fastän du gör helt rätt? Vart tog knappen vägen? Hur ska du lyckas få allting på plats innan chefen ser att det är jordbävning på er webbsida? Pusta ut.

Sluta upp med att slå pannan mot tangentbordet. Få hjälp av någon som har gjort det här förut och slipp huvudvärken själv.